Well selalunya aku ni akan jadi skeptical kepada benda yg buruk bila aku pernah buat benda tu.
Means let say aku dulu masa keja jadi executive cabok bank… Dan pada hari raya maka kelam kabut org kita nk tukar duit baru. So kami ni byk la menggunakan peluang kami untuk booking duit baru ni awal2 sebelum habis. Tapi bila customer dtg nk tuka.. Ckp dah abis, sebenarnya ada lagi sikit utk staff aku.
So skrg dah tak keja bank. Nk tuka duit sgt susah. Sorang leh tukar ada had maksimum jumlah. So masa ni la aku punya perasaan bengang tu timbul. Dan mula la keluarkan pengalaman dulu utk menegakkan keadilan. Kononnya aku tahu apa dibelakang tabir di setiap bank.
Pastinya ramai manusia didunia sebegini. Org kata tunjuk terror bukan ka? Omputih kata boast..
So bg 1mk sama lah jugak dgn cik nuar kita ni…
1mk rasa semua perkara buruk mengenai BN yg di canangkan adalah perlakuan beliau sendiri pd masa dulu. Projek ic sabah srwk mungkin dia yg pelopori. Sbb itu
1. Dia menuduh kjn mahathir. Sedangkan mahathir cuma tahu bn menang. Bagaimana menang dia tk tahu. Mungkin cik nuar yg memenangkan dgn projek ic. Mungkin sbb najib dpt info dari mahathir yg syak about this, and plus sabahan and swkian sounded… So he form rci to find out and cleanses.
Yet now, since he is the 1 who done it would know everything about the process. Bayar duit sikit dpt ic. Tk payah interview dpt ic and lots of trick2 yg pelik dia boleh pamerkan pd kita.
2. About undi hantu. Mayb, again this is why he know so much about its modus operandi since he had done it last time. He can come out with tip and tricks on how this hantu can vote…
3. Same with corruptions. Maybe he use to do it and much part of it. Tht is why he knows so much about how this things can happen and how it work within government. And why it happen like this not like tht…maklumla all interviews and ceramah… “sy jadi menteri kewangan 8 tahun dulu, sy tau la” “i m the finance minister for 8 years…”

1mk – This is not sapa makan cili dia rasa pedasnya but sapa yg pernah buat dia tahu la and skeptical about it or forbia. So now dia takut bn buat kat dia on this pru13 (takut bayang sendiri).