Courtesy of Al Mayadeen TV & Malaysia Chronicle An interview with Beirut-based Al Mayadeen TV conducted in Kuala Lumpur Malaysia on November 2012

Anwar sgt teruja dengan rentak politik mesir dengan tindakan rakyat mesir dgn kejadian ‘fenomenan’ arab spring dan OPTIMIS perkara sebegini di malaysia?

semak soal/jawab minit 25.33

bagi 1mk, sebagai pemimpin tertinggi malaysia (not), walaupun bersetuju, beliau sepatutnya berpendirian teguh dan merumuskan yg malaysia bukan sebegitu, kalau dia bertangungjawab , beliau patut promosi malaysia sebagai negara aman, dan menekankan kita pilih mengundi.
ini tidak, sebaliknya yg jelas beliau OPTIMIS perkara sebegini mungkin menular ke malaysia?

1mk menasihatkan rakyat termasuk bn mahupun pembangkang berhati2 dan bersiap sedia untuk mengelak dari terpengaruh dengan ajakan beliau kelak, untuk mengadakan demo membantah SPR kononnya.

semasa di stadium merdeka tempoh hari, perkara ini (cubaan kekecohan) gagal, rakyat sihat dan berlangsung dengan aman, walau beribu org dtg.. syukur..

apa yg 1mk nampak, cara beliau untuk menjayakan arab spring style ini adalah dengan tidak melabelkan ianya sebagai arab spring, tetapi sebaliknya gimik kononnya ‘duduk dan bantah’ yg kemudian di provokasi untuk menjadi arab spring. mungkin ini caranya nanti?

Advertisements