Takiyuddin Hassan
Takiyuddin Hassan

tahniah Pas kelantan yang cuba membuat tindakan yang sepatutnya, harapannya di teruskan. ini sememangnya baik untuk semua golongan agama, bukan islam saja. aku sokong.

semua agama tak menghalalkan zina atau seks sebelum perkahwinan, semua agama anggap ia haram. jadi ini adalah suatu tindakan yang betul dan sepatutunya di teruskan.
sememangnya ia mendatangkan kebaikan sejagat. mungkin kurang jumlah anak luar nikah, anak lari rumah, gay dan masalah sosial serious yang lain.

tapi masalahnya Pas kelantan mungkin buat ni terlalu drastik, dan membabi buta tanpa membuat research dan pengumuman secara meluas. akhirnya makan diri…

tolong la Pas, jangan macam ni, memalukan agama kita yang adil kepada semua. buat kajian mendalam dan dapatkan sokongan orang ramai dan ulama’ bandingkan dengan negara islam lain. lepas tu baru lancarkan. macam ni semua orang akan terima dan Pas lebih nampak professional, ni macam buat rules regulation sesuka hati kat rumah aku ja. ISA ikut suka aku..

Setiausaha Agung Pas, Datuk Mustafa Ali berkata komennya > “Tidak… tidak… ini perkara yang disebut cara tak betul oleh Star, oleh MCA. Ini yang menimbulkan persepsi tak betul menimbulkan kekeliruan ini kerana MCA telah membuat kenyataan-kenyataan yang tidak tepat,” ujar beliau lagi.

nak salahkan orang, roket bising ja dah tarik semula semuanya.. apa ni, main main la. ini untuk negara bukan untuk diri sendiri.. main thing is, orang yang kena saman bukan islam.. hello.. tak de kena mengena dengan star or whatever..